image.jpeg

'Plank' en onderhoud

 

 

Plank heeft niet zo veel onderhoud nodig. Je kunt er voor kiezen Plank onbehandeld te laten. Sporen van gebruik geven de plank historie. Houd je daar niet zo van dan kun je Plank behandelen met minerale olie. Druivenpitolie bijvoorbeeld. De plank krijgt dan een donkere warme kleur. Met een doek de olie inwrijven, een nachtje laten staan, de overtollige olie er af vegen. In het begin vaker behandelen na het afspoelen. Na verloop van tijd zal de plank meer verzadigd raken.

Houd je meer van de lichte kleur van eikenhout, behandel de plank dan met parafine. Plank zal dan eerst donkerder worden maar na ca. 10 dagen zal hij weer licht worden. Voor beide methoden geldt dat je de behandeling moet herhalen wanneer Plank er schraler gaat uitzien.  

Plank kun je gewoon met lauw water en zeep afspoelen na gebruik. Wel goed drogen! Extra glans geef je de plank door hem droog te borstelen met een harde borstel. Kan ik je aanraden!

Let op, Plank is gemaakt van eikenhout. Dit natuurproduct past zich aan aan de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Snelle verandering van temperatuur en/of luchtvochtigheid kunnen barsten of scheuren veroorzaken.  Mijn persoonijke mening is dat dat hoort bij hout. Het laat hout leven.

 

Tip! Heb last van geurtjes? Strooi dan wat zeezout op de plank en wrijf met citroensap door het zeezout. Wordt Plank weer lekker fris van!

 

O ja...  absoluut nooit in de vaatwasser zetten of op hittebronnen plaatsen!

 

Heel veel plezier met de serveerPlank.

image.jpeg